ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Duravis All Season 235/60R17 117R (10PR, M+S) #253444

EAN: 3286342076713
Всесезонни гуми Bridgestone Duravis All Season - Лекотоварни Гуми ( 117R )
Товарен индекс 117 до 1285 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
468 . 06 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BRIDGESTONE. Известна фирма в света на гумите. Модел DURAVIS ALL SEASON можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Гумите са от тип всесезонни. Ширина за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17. Допустимият товарен индекс е 117 (до 1285 кг). Скоростният индекс за модела R (до 170 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Показателят за сцепление на мокро е A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DURAVIS ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 117 (до 1285 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси 10PR, M+S
Тежест 8.33
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
A
2
73

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 18 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  летни гуми цени  автогуми 

Този сайт използва бисквитки