ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Duravis All Season 225/70R15 112S (8PR, 18PR, M+S) #227684

EAN: 3286342077215
Всесезонни гуми Bridgestone Duravis All Season - Лекотоварни Гуми ( 112S )
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
352 . 30 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е компанията производител на тази гума. Наложена марка на пазара. Модел DURAVIS ALL SEASON можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 225. 70 е отбелязаната височина за гумата. R15 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 112 (до 1120 кг) е допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е S (до 180 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. C е маркировката за разход на гориво. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DURAVIS ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Индекси 8PR, 18PR, M+S
Тежест 15.60
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
A
1
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи приблизително 18% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  205 55r16  гуми  зимни гуми цена