ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE DURAVIS ALL SEASON 215/60R16 103/101T (6PR, 14PR, M+S) #219323

EAN: 3286342078212
Всесезонни гуми BRIDGESTONE DURAVIS ALL SEASON - Лекотоварни Гуми ( 101T )
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
351 . 79 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е BRIDGESTONE. Любима марка на много хора в България. Моделът DURAVIS ALL SEASON се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Тези гуми са класифицирани от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 215. Маркираната височина за гумата е 60. R16 е отбелязания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 101 (до 825 кг). Гумите имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност A. Маркировката за разходът на гориво е C. Разглеждания от вас моделе сравнително тих , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DURAVIS ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Индекси 6PR, 14PR, M+S
Тежест 13.60
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
1
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 19% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми  летни гуми цени  нови автогуми