ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE DM-V3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE DM-V3 275/55R20 117T (XL, M+S) #161034

EAN: 3286341893717
Зимни гуми BRIDGESTONE DM-V3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 117T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 117 до 1285 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
561 . 63 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BRIDGESTONE. Любима марка на много клиенти в страната. Модел DM-V3 можете да поръчате от ProGumi на добра цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като зимни. Маркираната ширина за модела е 275. Маркираната височина за гумата от производителя е 55. Отбелязания диаметър за гумата е R20. 117 (до 1285 кг) е товарния индекс за модела. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е E. E е маркировката за разход на гориво. 73 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DM-V3
Сезон зимни гуми
Ширина 275
Височина 55
Диаметър R20
Товарен индекс 117 (до 1285 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, M+S
Тежест 18.59
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
E
E
2
73

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако притежавате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват до 18% от разхода на гориво при вашия автомобил.

Екологичното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автогуми  гуми цена  зимни гуми цена  летни гуми