ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE DM-V3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE DM-V3 265/70R15 112R #158874

EAN: 3286341895711
Зимни гуми BRIDGESTONE DM-V3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
354 . 08 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Известна фирма в света на гумите. Предлагания модел DM-V3 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да поръчате зимни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 265. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R15 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 112 (до 1120 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е E. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. 73 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DM-V3
Сезон зимни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Тежест 16.68
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
E
E
2
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 16 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако закупите гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми цена