ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Blizzak W995 Multicell 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Blizzak W995 Multicell 215/75R16 113R (8PR) #228012

EAN: 3286342588711
Зимни гуми Bridgestone Blizzak W995 Multicell - Лекотоварни Гуми ( 113R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
303 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BRIDGESTONE. Популярна фирма на пазара. Моделът BLIZZAK W995 MULTICELL може да закупите от магазина ProGumi.Този модел гуми са отбелязани от вид зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. 75 е маркираната височина за гумата. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 113 (до 1150 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. 75 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK W995 MULTICELL
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
D
2
75

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват около 20% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато закупите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  евтини гуми  нови зимни гуми  нови летни гуми