ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Blizzak W995 Multicell 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Blizzak W995 Multicell 205/65R16 107R (8PR) #228009

EAN: 3286342588414
Зимни гуми Bridgestone Blizzak W995 Multicell - Лекотоварни Гуми ( 107R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
350 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BRIDGESTONE. Предлаганият модел BLIZZAK W995 MULTICELL можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип зимни и са популярен избор при много наши клиенти. Ширина за модела е 205. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R16. 107 (до 975 кг) е товарният индекс за модела. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност D. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. 75 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK W995 MULTICELL
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
D
2
75

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 18 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Енергийно ефективното каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  205 55 r16  гуми цени  зимни гуми