ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone BLIZZAK W810 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone BLIZZAK W810 215/60R17 104/102H (TL, M+S) #281643

EAN: 3286341830811
Зимни гуми Bridgestone BLIZZAK W810 - Лекотоварни Гуми ( 102H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
396 . 52 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BRIDGESTONE. Известна фирма в света на гумите. Моделът BLIZZAK W810 се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R17. 102 (до 850 кг) е разрешеният товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданият от вас моделе сравнително тих , като нивото на шум е 74 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 6-9 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK W810
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S
Тежест 13.03
Доставка 6-9 дни от Германия
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 16% от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато закупите гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цена  евтини гуми  нови зимни гуми  летни гуми