ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone BLIZZAK W810 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Blizzak W810 175/75R14 99R (8PR) #231165

EAN: 3286342821115
Зимни гуми Bridgestone Blizzak W810 - Лекотоварни Гуми ( 99R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
324 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BRIDGESTONE. Любима марка на много хора в България. Моделът BLIZZAK W810 може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като зимни. Ширина за модела е 175. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R14. 99 (до 775 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност E. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 75 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK W810
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 175
Височина 75
Диаметър R14
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Тежест 10.79
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
75

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 20 процента от разхода на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно. Разликата между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: гуми онлайн  205 55 r16  автогуми