ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone BLIZZAK W810 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Blizzak W810 195/75R16 107R (TL, 8PR) #231095

EAN: 3286342821610
Зимни гуми Bridgestone Blizzak W810 - Лекотоварни Гуми ( 107R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
322 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BRIDGESTONE. Модел BLIZZAK W810 можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да закупите зимни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. R16 е маркираният диаметър за гумата. 107 (до 975 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела R (до 170 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Маркировката за разхода на гориво е E. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK W810
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 195
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 8PR
Тежест 12.62
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
A
2
75

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Гумите оказват приблизително 17-20% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако имате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цена  гуми цена  зимни гуми цена  летни гуми цени