ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE BLIZZAK LM005 XL 315/40R21 115V (TL, XL, FSL, FR, M+S) #249475

EAN: 3286342610412
Зимни гуми BRIDGESTONE BLIZZAK LM005 XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 115V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
680 . 56 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BRIDGESTONE. Любима марка на много хора в България. Модел LM005XL можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да закупите зимни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 315. Маркираната височина за гумата е 40. R21 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 115 (до 1215 кг). Скоростният индекс за модела V (до 240 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност B. Разглежданият от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние може да направим доставката за 6-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK LM005 XL
Сезон зимни гуми
Ширина 315
Височина 40
Диаметър R21
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FR, M+S
Тежест 15.641
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 16 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране ще намали потреблението на гориво. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: мото гуми  летни гуми цена  всесезонни гуми цени  online gumi  автогуми 

Този сайт използва бисквитки