ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE BLIZZAK LM001 * RFT 205/60R16 92H (TL, *, RFT, M+S) #247905

EAN: 3286340868112
Зимни гуми BRIDGESTONE BLIZZAK LM001 * RFT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 92H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 92 до 630 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
258 . 10 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Популярна фирма на пазара. Модел LM001*RFT можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като зимни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 205. 60 е маркираната височина за гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата. 92 (до 630 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е D. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Този моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние можем да извършим доставка за 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK LM001 * RFT
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 92 (до 630 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции Runflat
Индекси TL, *, RFT, M+S
Тежест 11.998
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако купите гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20% от консумацията на гориво за вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: гуми цени  205 55 r16  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки