ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Blizzak LM-001 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Blizzak LM-001 255/50R18 106V (XL, MO, M+S) #88071

EAN: 3286341403114
Зимни гуми Bridgestone Blizzak LM-001 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
395 . 36 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът BLIZZAK LM-001 се предлага от магазина за гуми ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите да закупите зимни гуми. Маркираната ширина за модела е 255. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 50. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. Максимално допустимият товарен индекс е 106 (до 950 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите V (до 240 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро B. Маркировката за разхода на гориво е C. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK LM-001
Сезон зимни гуми
Ширина 255
Височина 50
Диаметър R18
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, MO, M+S
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
B
1
70

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  летни гуми цени  автомобилни гуми цени