ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Blizzak LM-005 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Blizzak LM-005 235/65R18 110H (TL, XL, M+S) #85604

EAN: 3286341507317
Зимни гуми Bridgestone Blizzak LM-005 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
406 . 63 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът BLIZZAK LM-005 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. 65 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. 110 (до 1060 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK LM-005
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R18
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, M+S
Тежест 12.98
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
A
2
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 19 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Когато притежавате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. При кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  летни гуми  всесезонни гуми  евтини гуми  нови автогуми