ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Blizzak LM-500 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Blizzak LM-500 155/70R19 84Q (*, M+S) #65699

EAN: 3286340658713
Зимни гуми Bridgestone Blizzak LM-500 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
522 . 61 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Моделът BLIZZAK LM-500 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Този модел гуми са от тип зимни и са изключително популярен избор сред много наши клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 155. 70 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R19. 84 (до 500 кг) е разрешения товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Q (до 160 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK LM-500
Сезон зимни гуми
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R19
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси *, M+S
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
B
2
69

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 18-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако имате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Разликата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: нови гуми за мотор  летни гуми цени  нови всесезонни гуми  бг гуми  автогуми