ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Blizzak LM-005 Driveguard RFT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Blizzak LM-005 Driveguard RFT 225/55R16 99V (RFT) #151569

EAN: 3286341672114
Зимни гуми Bridgestone Blizzak LM-005 Driveguard RFT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
357 . 76 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Наложена марка на пазара. Моделът BLIZZAK LM-005 DRIVEGUARD RFT се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел може да е походящ за вас ако търсите да закупите зимни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 225. 55 е маркираната височина за гумата. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Разрешения товарен индекс е 99 (до 775 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Този модел гуми са с добри показатели за шум за техния клас , като нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK LM-005 DRIVEGUARD RFT
Сезон зимни
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции Runflat
Индекси RFT
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
A
2
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

На гумите се дължи приблизително до 20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато поръчате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми цена  зимни гуми цена  автогуми цени  гуми за мотори 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi