ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Blizzak DM-V3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Blizzak DM-V3 265/70R16 112R #91422

EAN: 3286341889918
Зимни гуми Bridgestone Blizzak DM-V3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
429 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е производителят на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът BLIZZAK DM-V3 се предлага от магазина за гуми ProGumi.зимни е обозначението на гумите. Маркираната ширина на гумата за модела е 265. 70 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R16. Максимално допустимият товарен индекс е 112 (до 1120 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е E. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност E. Този модел гуми са с добри показатели за шум за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел BLIZZAK DM-V3
Сезон зимни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Тежест 17.94
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
E
E
2
72

Легенда

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако притежавате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 18-20 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: летни гуми цена  нови зимни гуми  нови автогуми  нови гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки