ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Alenza 001 RFT 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Alenza 001 RFT 245/45R20 103W (TL, XL, *, RFT) #86797

EAN: 3286341883510
Летни гуми Bridgestone Alenza 001 RFT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
557 . 15 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът ALENZA 001 RFT се предлага от магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. 45 е отбелязаната височина за гумата. R20 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 103 (до 875 кг) е допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е A. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел ALENZA 001 RFT
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума, Runflat
Индекси TL, XL, *, RFT
Тежест 13.71
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
A
A
2
70

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 16% от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно при нас: гуми за мотор цена  летни гуми  всесезонни гуми  гуми онлайн  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки