ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE A/T001 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE A/T001 235/75R15 109T (A, A/T, XL, BSW, M+S, 3PMSF) #159603

EAN: 3286340941617
Летни гуми BRIDGESTONE A/T001 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
283 . 21 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BRIDGESTONE. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът A/T001 се предлага от онлайн магазина ProGumi.летни е вида на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 235. 75 е отбелязаната височина за гумата. R15 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел A/T001
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси A, A/T, XL, BSW, M+S, 3PMSF
Тежест 13.40
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако имате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 18 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотор  гуми 205 55 r16  195 65 r15