ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE A/T001 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE A/T001 255/70R16 111S (A, A/T, TL, BSW, M+S, 3PMSF) #159537

EAN: 3286340942911
Летни гуми BRIDGESTONE A/T001 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
313 . 21 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Любима марка на много хора в България. Моделът A/T001 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 255. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата е R16. 111 (до 1090 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите S (до 180 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Този модел гуми са сравнително тихи за този клас , като нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел A/T001
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, TL, BSW, M+S, 3PMSF
Тежест 15.72
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
73

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 15% от разхода на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали потреблението на гориво. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  летни гуми цени  автогуми цени