ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BOTO X-Terrian BA80+ 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BOTO X-Terrian BA80+ 215/75R15 97S (LT, 6PR) #231596

Летни гуми BOTO X-Terrian BA80+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
149 . 59 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е BOTO. Една от наложените компании на пазара. Модел X-TERRIAN BA80+ можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Ширина на модела е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Маркирания диаметър за гумата е R15. 97 (до 730 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е S (до 180 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Маркировката за разходът на гориво е C. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител BOTO
Модел X-TERRIAN BA80+
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси LT, 6PR
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
72

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 18 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако изберете гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: летни гуми  зимни гуми  автогуми  нови гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки