ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BOTO VANTAGE H-7 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BOTO VANTAGE H-7 175/65R14 82H (H) #275668

Летни гуми BOTO VANTAGE H-7 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.
65 . 01 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BOTO е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Модел VANTAGE H-7 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Обозначението на този модел гуми е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 175. 65 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R14. Максимално допустимият товарен индекс е 82 (до 475 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност E. Тези гуми са сравнително тихи за този клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BOTO
Модел VANTAGE H-7
Сезон летни гуми
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Индекси H
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
70

Легенда

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  евтини гуми  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15