ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BOTO VANTAGE H-8 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BOTO VANTAGE H-8 245/40R18 W (H) #275665

Летни гуми BOTO VANTAGE H-8 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( W )
Сезон летни летни
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
138 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BOTO. Наложена марка на пазара. Моделът VANTAGE H-8 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 245. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 40. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R18. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е W (до 270 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител BOTO
Модел VANTAGE H-8
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 40
Диаметър R18
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси H
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват приблизително 19 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цена  нови гуми  зимни гуми  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки