ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BOTO BT388 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BOTO BT388 315/70R22.5 150M (18PR, M+S) #278090

Всесезонни гуми BOTO BT388 - Тежкотоварни Гуми ( 150M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
565 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BOTO. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Модел BT388 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена. Отбелязаната от производителя ширина е 315. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R22.5 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 150 (до 3350 кг) е товарният индекс за модела. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е M (до 130 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BOTO
Модел BT388
Ширина 315
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси 18PR, M+S
Ос задни - Truck
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми цени  гуми 205 55 r16  автогуми