ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BOTO BT215N 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BOTO BT215N 385/65R22.5 164K (20PR, M+S) #279451

Всесезонни гуми BOTO BT215N - Тежкотоварни Гуми ( 164K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 164 до 5000 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
642 . 60 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BOTO. Популярна фирма на пазара. Моделът BT215N може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена. Отбелязаната от производителя ширина е 385. Отбелязаната височина за гумата е 65. R22.5 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 164 (до 5000 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е K (до 110 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. 72 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител BOTO
Модел BT215N
Ширина 385
Височина 65
Диаметър R22.5
Товарен индекс 164 (до 5000 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Индекси 20PR, M+S
Ос ремарке - Truck
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до до 20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: нови автогуми  205 5516  гуми цена  нови зимни гуми