ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BOTO BT168 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BOTO BT168 315/80R22.5 150M (20PR) #279447

Всесезонни гуми BOTO BT168 - Тежкотоварни Гуми ( 150M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
636 . 30 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BOTO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от наложените компании на пазара. Модел BT168 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 315. 80 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R22.5. 150 (до 3350 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми M (до 130 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BOTO
Модел BT168
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси 20PR
Ос предни - Truck
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи до до 20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажното пътно платно. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори  гуми цена  гуми 205 55 r16  автогуми