ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BOTO BS68 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BOTO BS68 235/45R17 97S #242751

Зимни гуми BOTO BS68 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97S )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 0 бр.
109 . 74 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BOTO е производителя на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Модел BS68 можете да поръчате от магазин ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите да закупите зимни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 235. 45 е маркираната височина за гумата от производителя. R17 е маркирания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 97 (до 730 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). D е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител BOTO
Модел BS68
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако закупите гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи приблизително 17-20% от консумацията на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори  летни гуми  всесезонни гуми цена  гуми цени  автогуми 

Този сайт използва бисквитки