ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BOTO BS68 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BOTO BS68 245/45R18 96S #242749

Зимни гуми BOTO BS68 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96S )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
127 . 22 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BOTO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Модел BS68 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Тези гуми са от тип зимни. Маркираната ширина за модела е 245. 45 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R18 е маркирания диаметър за гумата. 96 (до 710 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми S (до 180 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е D. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител BOTO
Модел BS68
Сезон зимни гуми
Ширина 245
Височина 45
Диаметър R18
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи приблизително 17% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  нови зимни гуми