ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BOTO BS66 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BOTO BS66 175/70R13 82Q #242238

Зимни гуми BOTO BS66 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.
69 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BOTO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът BS66 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като зимни. Ширината на модела е 175. Маркираната височина за гумата е 70. R13 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 82 (до 475 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е Q (до 160 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро D. D е маркировката за разход на гориво. 71 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BOTO
Модел BS66
Сезон зимни гуми
Ширина 175
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват до 16% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако поръчате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: автогуми  гуми 205 55 r16  гуми  зимни гуми цена