ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BOTO BS66 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BOTO BS66 185/60R14 82Q #241565

Зимни гуми BOTO BS66 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
74 . 09 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BOTO. Моделът BS66 се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.зимни е видът на гумите. Маркираната ширина на гумата за модела е 185. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R14 е отбелязаният диаметър за гумата. 82 (до 475 кг) е товарният индекс за модела. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е Q (до 160 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BOTO
Модел BS66
Сезон зимни гуми
Ширина 185
Височина 60
Диаметър R14
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви осигури много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи до до 20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно. При превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови гуми за мотор  гуми онлайн  гуми 205 55 r16  автогуми