ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BISON MD101 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BISON MD101 315/80R22.5 157/154K (20PR) #158985

Всесезонни гуми BISON MD101 - Тежкотоварни Гуми ( 154K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 154 до 3750 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
592 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BISON. Една от наложените компании на пазара. Модел MD101 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена. Обозначението Сезон на гумите е от вид: всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 315. 80 е отбелязаната височина за гумата. R22.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 154 (до 3750 кг) е разрешения товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е K (до 110 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител BISON
Модел MD101
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 154 (до 3750 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси 20PR
Ос задни - Truck
Тежест 70.00
Доставка 2 дни

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Гумите оказват до 17 процента от разхода на гориво за вашата кола. Ако поръчате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране намалява консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. При превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  всесезонни гуми  нови зимни гуми