ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH Urban Terrain T/A 205/70 R15 96H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich Urban Terrain T/A 255/65R16 113H (A, XL) #274397

EAN: 3528703042686
Всесезонни гуми BFGoodrich Urban Terrain T/A - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 113H )
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
322 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BFGOODRICH. Любима марка на редица наши клиенти. Предлаганият модел URBAN TERRAIN T/A можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: летни. Ширина за модела е 255. 65 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R16. 113 (до 1150 кг) е товарният индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са с добри показатели за шум тяхното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2-4 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител BFGOODRICH
Модел URBAN TERRAIN T/A
Сезон всесезонни гуми
Ширина 255
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси A, XL
Тежест 15.11
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми  гуми 205 55 r16  гуми  зимни гуми