ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH TRAIL-TERRAIN T/A 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGOODRICH TRAIL-TERRAIN T/A 265/75R16 116T (A, OWL, RWL, M+S, 3PMSF) #253870

EAN: 3528704390120
Летни гуми BFGOODRICH TRAIL-TERRAIN T/A - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
443 . 11 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BFGOODRICH. Една от наложените компании на пазара. Модел TRAIL-TERRAIN T/A можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Този модел гуми са от тип летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 265. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. 116 (до 1250 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител BFGOODRICH
Модел TRAIL-TERRAIN T/A
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси A, OWL, RWL, M+S, 3PMSF
Тежест 19.33
Доставка 2 дни
евро етикет
D
E
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 18-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато имате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Екологичното шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми цена  летни гуми  автомобилни гуми цени