ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGoodrich Radial T/A 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich Radial T/A 275/60R15 107S (A) #62118

EAN: 3528701174259
Летни гуми BFGoodrich Radial T/A - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
562 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е BFGOODRICH. Любима марка на много клиенти в страната. Модел RADIAL T/A можете да поръчате от ProGumi.Тези гуми са класифицирани от тип летни. Ширина на модела е 275. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R15 е маркирания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 107 (до 975 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BFGOODRICH
Модел RADIAL T/A
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Индекси A
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато изберете гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 15 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното шофиране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: летни гуми цена  зимни гуми цени  автомобилни гуми  нови гуми за мотори