ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGoodrich Radial T/A 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich Radial T/A 255/70R15 108S (A) #62117

EAN: 3528701174235
Летни гуми BFGoodrich Radial T/A - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
517 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BFGOODRICH. Любима марка на много клиенти в страната. Модел RADIAL T/A можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Тези гуми са летни. Маркираната ширина за модела е 255. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R15 е маркирания диаметър за гумата. 108 (до 1000 кг) е допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Ние може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител BFGOODRICH
Модел RADIAL T/A
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Индекси A
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато закупите гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 18-20% от разхода на гориво за вашата кола.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми