ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGoodrich Radial T/A 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich Radial T/A 235/60R15 98S (A) #62115

EAN: 3528701174181
Летни гуми BFGoodrich Radial T/A - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
583 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BFGOODRICH. Любима марка на много хора в България. Модел RADIAL T/A можете да поръчате от сайта ProGumi.Гумите са отбелязани като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 98 (до 750 кг). Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител BFGOODRICH
Модел RADIAL T/A
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Индекси A
Доставка 7-10 дни от Германия

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 18% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Екологичното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотор цена  летни гуми цена  всесезонни гуми  нови гуми  автогуми цени