ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH MUD TERRAIN T/A KM3 LRE 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich MUD TERRAIN T/A KM3 LRE 7.5/0R16 116Q (A, P, BSW, P.O.R, POR) #270791

EAN: 3528707627353
Летни гуми BFGoodrich MUD TERRAIN T/A KM3 LRE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
443 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BFGOODRICH е производителят на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Модел MUD TERRAIN T/A KM3 LRE можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 7.5. Отбелязаната височина за гумата е 80. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. 116 (до 1250 кг) е товарният индекс за модела. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Q (до 160 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел MUD TERRAIN T/A KM3 LRE
Сезон летни гуми
Ширина 7.5
Височина 80
Диаметър R16
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси A, P, BSW, P.O.R, POR
Тежест 22.89
Доставка 2 дни

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 15-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: нови автомобилни гуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми цени