ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH MUD TERRAIN T/A KM3 LRD 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich MUD TERRAIN T/A KM3 LRD 235/70R16 107Q (MT, A, TL, P, BSW, P.O.R, POR, M+S) #270799

EAN: 3528701124513
Летни гуми BFGoodrich MUD TERRAIN T/A KM3 LRD - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
419 . 53 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BFGOODRICH. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът MUD TERRAIN T/A KM3 LRD се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата е R16. 107 (до 975 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите Q (до 160 км/ч.) за този клас гуми. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел MUD TERRAIN T/A KM3 LRD
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси MT, A, TL, P, BSW, P.O.R, POR, M+S
Тежест 22.29
Доставка 2 дни

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 16% от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: летни гуми  зимни гуми цена  автогуми цени  гуми за мотор