ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH MUD TERRAIN T/A KM3 LRD 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich MUD TERRAIN T/A KM3 LRD 305/70R16 115Q (MT, A, TL, POR) #270795

EAN: 3528707559654
Летни гуми BFGoodrich MUD TERRAIN T/A KM3 LRD - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 115Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
659 . 52 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BFGOODRICH е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът MUD TERRAIN T/A KM3 LRD се предлага от ProGumi.Тези гуми са летни. Отбелязаната от производителя ширина е 305. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Максимално допустимият товарен индекс е 115 (до 1215 кг). Скоростният индекс за модела Q (до 160 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел MUD TERRAIN T/A KM3 LRD
Сезон летни гуми
Ширина 305
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси MT, A, TL, POR
Тежест 31.3
Доставка 2 дни

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако закупите гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 16 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови гуми за мотори  летни гуми  всесезонни гуми  гуми  автомобилни гуми