ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGoodrich Mud Terrain T/A KM3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGOODRICH MUD TERRAIN T/A KM3 235/70R16 110Q (MT, A, TL, P, BSW, P.O.R, POR, M+S) #157558

EAN: 3528701124513
Летни гуми BFGOODRICH MUD TERRAIN T/A KM3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
415 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BFGOODRICH. Наложена марка на пазара. Моделът MUD TERRAIN T/A KM3 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Този модел може да е правилния избор ако търсите да закупите летни гуми. Ширина на модела е 235. Маркираната височина за гумата е 70. R16 е отбелязания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите Q (до 160 км/ч.) за този клас гуми. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел MUD TERRAIN T/A KM3
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси MT, A, TL, P, BSW, P.O.R, POR, M+S
Тежест 22.23
Доставка 2 дни
видео клип

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 18% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор цена  евтини гуми  205 5516  нови автомобилни гуми