ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGoodrich All Terrain T/A KO2 RWL 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich All Terrain T/A KO2 RWL 265/70R16 121S (A, TL, RWL, 10PR, M+S, 3PMSF) #84580

EAN: 3528703507215
Всесезонни гуми BFGoodrich All Terrain T/A KO2 RWL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121S )
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
589 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BFGOODRICH. Една от наложените компании на пазара. Модел ALL TERRAIN T/A KO2 RWL можете да поръчате от ProGumi на добра цена. Обозначението Сезон на гумите е от вид: всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 265. 70 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R16. 121 (до 1450 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела S (до 180 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност E. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 74 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел ALL TERRAIN T/A KO2 RWL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси A, TL, RWL, 10PR, M+S, 3PMSF
Тежест 21.6
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
2
74

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Гумите оказват до до 20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цени  online gumi  205 55 r16  летни гуми цена