ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGoodrich All Terrain T/A KO2 RWL 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich All Terrain T/A KO2 RWL 285/60R18 118S (A, TL, AT, RWL, M+S, 3PMSF) #83146

EAN: 3528700460261
Летни гуми BFGoodrich All Terrain T/A KO2 RWL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
760 . 32 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BFGOODRICH. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът ALL TERRAIN T/A KO2 RWL може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: летни. Отбелязаната от производителя ширина е 285. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. 118 (до 1320 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела S (до 180 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност E. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел ALL TERRAIN T/A KO2 RWL
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси A, TL, AT, RWL, M+S, 3PMSF
Тежест 24.76
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
2
75

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми  всесезонни гуми цена  зимни гуми цени