ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRD RWL GO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRD RWL GO 245/70R16 113/110S (A, TL, AT, 8PR, RWL, WSS, M+S, 3PMSF) #159075

EAN: 3528707498656
Летни гуми BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRD RWL GO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
434 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BFGOODRICH е производителя на тази гума. Любима марка на много хора в България. Модел ALL-TERRAIN T/A KO2 LRD RWL GO можете да поръчате от магазин ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е летни. Ширина за модела е 245. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. Максимално допустимия товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 74 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел ALL-TERRAIN T/A KO2 LRD RWL GO
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси A, TL, AT, 8PR, RWL, WSS, M+S, 3PMSF
Тежест 21.10
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
2
74

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Когато притежавате гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват сериозно влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цена  205 5516  магазини за гуми  зимни гуми цени