ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRC RWL GO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRC RWL GO 215/70R16 100/97R (A, A/T, TL, AT, 6PR, RWL, M+S, 3PMSF) #158021

EAN: 3528709331616
Летни гуми BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRC RWL GO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
354 . 68 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BFGOODRICH е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Модел ALL-TERRAIN T/A KO2 LRC RWL GO можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип летни и са предпочитан избор при много клиенти. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. 70 е отбелязаната височина за гумата. R16 е отбелязания диаметър за гумата. Товарен индекс - 97 (до 730 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разходът на гориво е E. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 74 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел ALL-TERRAIN T/A KO2 LRC RWL GO
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, TL, AT, 6PR, RWL, M+S, 3PMSF
Тежест 15.72
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
2
74

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18% от консумацията на гориво при вашата кола.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми  online gumi  205 5516  летни гуми цена