ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRC RWL GO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRC RWL GO 215/75R15 100/97S (A, A/T, RBL, TL, BSW, 6PR, M+S, 3PMSF) #157722

EAN: 3528700971682
Летни гуми BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRC RWL GO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
354 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BFGOODRICH. Моделът ALL-TERRAIN T/A KO2 LRC RWL GO се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Този модел гуми са от тип летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 215. Маркираната височина за гумата е 75. Отбелязания диаметър за гумата е R15. Допустимия товарен индекс е 97 (до 730 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 74 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел ALL-TERRAIN T/A KO2 LRC RWL GO
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, RBL, TL, BSW, 6PR, M+S, 3PMSF
Тежест 15.00
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
2
74

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато изберете гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20% от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: гуми за мотори  нови гуми  205 55r16  автогуми