ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH All Terrain T/A KO2 215/65 R16 103/100S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich All Terrain T/A KO2 285/55R20 117T (A, RBL, LT, 10PR, M+S, 3PMSF) #84581

EAN: 3528707436061
Всесезонни гуми BFGoodrich All Terrain T/A KO2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 117T )
Товарен индекс 117 до 1285 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
965 . 94 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BFGOODRICH. Наложена марка на пазара. Модел ALL TERRAIN T/A KO2 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.всесезонни е видът на този вид гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 285. Маркираната височина за гумата от производителя е 55. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R20. 117 (до 1285 кг) е допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тези гуми са доста тихи за техния клас нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел ALL TERRAIN T/A KO2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 285
Височина 55
Диаметър R20
Товарен индекс 117 (до 1285 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси A, RBL, LT, 10PR, M+S, 3PMSF
Тежест 25.40
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
2
75

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 19% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато притежавате гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява разхода на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  гуми онлайн  гуми 205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки