ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH All Terrain T/A KO2 215/65 R16 103/100S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich All Terrain T/A KO2 225/75R16 115S (A, RWL, 10PR, M+S, 3PMSF) #270693

EAN: 3528703707493
Летни гуми BFGoodrich All Terrain T/A KO2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 115S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
419 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BFGOODRICH е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът ALL TERRAIN T/A KO2 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип летни и са изключително добър избор сред много клиенти. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 115 (до 1215 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 74 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел ALL TERRAIN T/A KO2
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси A, RWL, 10PR, M+S, 3PMSF
Тежест 19.419
Доставка 2 дни
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако имате гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 17-20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране може значително да намали потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотори цена  летни гуми  всесезонни гуми цена  гуми онлайн  автомобилни гуми цени