ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH All Terrain T/A KO2 215/65 R16 103/100S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGoodrich All Terrain T/A KO2 235/60R18 108R (A, RBL, 6PR, M+S, 3PMSF) #264055

EAN: 3528709324434
Всесезонни гуми BFGoodrich All Terrain T/A KO2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108R )
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
470 . 87 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BFGOODRICH е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел ALL TERRAIN T/A KO2 можете да поръчате от сайта ProGumi.Обозначението от производителя на този модел гуми е всесезонни. Ширина за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата е 60. Отбелязаният диаметър за гумата е R18. Товарен индекс - 108 (до 1000 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за техния клас , като нивото на шум е 75 dB. Ние може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел ALL TERRAIN T/A KO2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси A, RBL, 6PR, M+S, 3PMSF
Тежест 21.35
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
2
75

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако закупите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват около 15-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цена  195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки