ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BERLIN SUMMER UHP 1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BERLIN SUMMER UHP 1 285/45R19 111Y (XL) #276098

Летни гуми BERLIN SUMMER UHP 1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
174 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BERLIN е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът SUMMER UHP 1 може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Маркировката на този модел гуми е летни. Ширината на модела е 285. 45 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R19 е маркираният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 111 (до 1090 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите Y (до 300 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Тези гуми са сравнително тихи , като нивото на шум е 75 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител BERLIN
Модел SUMMER UHP 1
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 75 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
75

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 16 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: мото гуми  нови летни гуми  всесезонни гуми  гуми онлайн  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки