ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BERLIN SUMMER HP ECO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BERLIN SUMMER HP ECO 165/65R14 79T #276077

Летни гуми BERLIN SUMMER HP ECO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 2 бр.
60 . 11 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BERLIN е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът SUMMER HP ECO може да закупите от сайта ProGumi.Този модел може да е подходящ за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 165. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R14. 79 (до 437 кг) е разрешеният товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Тези гуми са с добри показатели за шум за техния клас нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител BERLIN
Модел SUMMER HP ECO
Сезон летни гуми
Ширина 165
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

На гумите се дължи до 19% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: бг гуми  205 55 r16  автогуми цени